Bodaholms Gård

Startsida

Försäljning

Potatis

Om oss

Länkar

Sorter

Asterix

Blå Dalsland

Blå Kongo

Early Rose

King Edward och Red King Edward

Lady Felicia

Linzer Delikatesse

Mandel och Blå Mandel

Red Baron

Röda krokar

Sparrispotatis

Potatissorter

På Bodaholms Gård odlar vi främst King Edward, det är den sort som vanligtvis finns att köpa hos oss, men till den årliga skördefesten så tycker vi att det är trevligt att utöka vårt sortiment med olika nya och gamla sorter. Årets sorter presenteras i Skördefestprogrammet. Här till höger kan ni klicka på en sort för att läsa mer om ni är nyfikna.

Runt om i världen finns det över 2 500 olika potatissorter. Röda, gula, blå, runda, avlånga, stora eller små. Mångfalden är oändlig. I Värmland är King Edward den mest odlade sorten, omtyckt för sin goda smak och goda kokegenskaper. King Edward har gulvit till vit köttfärg och ett torrt mjöligt kok och har odlats i över 100 år.

Bland de nyare sorterna har den röda Asterix blivit omtyckt av många. Den har ett fast torrt kok med god smak. Saxon lämpar sig väl som bakpotatis och har ett fast kok och en krämig konsistens. Snöboll är en värmländsk raritet som är mycket mjölig. Namnet snöboll kommer från att blomställningen liknar en snöboll. Färskpotatis består av flera olika tidiga sorter.