Bodaholms Gård

Startsida

Försäljning

Potatis

Om oss

Länkar

Maträtter

"20+20 i 220°!" Småpotatis med timjan

Allt i ett, Lisas goda gratäng

Dewis potatiscurry

Kokt potatis

Klyftpotatis

Potatisgryta med thaismak

Potatismos

Sjömansbiff

Potatisgryta med thaismak

4 portioner

2 morötter

1 gul lök

2 purjolökar

750 g fast potatis, exempelvis Asterix

2 msk raps- eller olivolja

2 vitlöksklyftor

4 dl kokosmjölk eller buljong

1 liten grön eller röd chilipeppar

400 g salladskål

1-2 msk koriander

1/2-1 msk riven färsk ingefära

salt och peppar

Skala morötterna och skär dem i strimlor. Skala och hacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva potatisen ganska tunt.

Hetta upp en djup panna med olja. Fräs morötterna och lägga i löken, purjon och potatisen. Fräs under omrörning och pressa ner vitlöken. Späd med kokosmjölk/buljong och låt sjuda under lock 8-10 minuter. Kärna ur och strimla chilin och kålen i grytan tillsammans med koriander och ingefära. Låt sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Grytan är god till stekt och grillad kyckling men också som ensamrätt med ett gott bröd.